Hallinto

Soprano Oyj:n hallitus ja toimitusjohtaja

Soprano Oyj:n hallitukseen valittiin 22.7.2020 pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa Harri Koponen, Jarmo R. Lehtinen, Satu Mehtälä, Arto Tenhunen ja Jorma Wiitakorpi. Yhtiökokouksen jälkeen pidetyssä järjestäytymiskokouksessa hallitus valitsi puheenjohtajaksi Satu Mehtälän.

Satu Mehtälä, puheenjohtaja

Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista

Harri Koponen

Syntymävuosi: 1962
Koulutus: eMBA, merkonomi
Päätoimi: Nortal AS:n kaupallinen johtaja ja Nortal Oy:n toimitusjohtaja, Oy Osaka Ltd:n puheenjohtaja ja CEO, Achuthan & Co:n neuvonantaja.
Omistus: 157 314 Soprano Oyj:n osaketta 31.12.2019
Soprano Oyj:n hallituksen jäsen 21.4.2016 alkaen
Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista
Keskeinen työkokemus ja luottamustehtävät: Toiminut SSH Oyj:n toimitusjohtajana, Rovio Entertainment Oy:n operatiivisena johtajana, Tele2 AB:n ja Wataniya Telecomin toimitusjohtajana sekä TeliaSoneran varatoimitusjohtajana sekä Sonera Oyj:n toimitusjohtajana. Aiemmin hän on toiminut useissa tehtävissä Ericssonilla, Hewlett-Packardilla sekä Royal Dutch Shellissä.

Jorma Wiitakorpi

Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista

Arto Tenhunen

Syntymävuosi: 1959
Koulutus: Ekonomi (KTM) Aalto-yliopisto Helsingin Kauppakorkeakoulusta
Päätoimi: Soprano Oyj:n toimitusjohtaja ja perustaja
Omistus: 4 895 151 Soprano Oyj:n osaketta 31.12.2019, määräysvaltayhteisö Anolanranta Oy 273 881 Soprano Oyj:n osaketta 31.12.2019
Soprano Oyj:n hallituksen jäsen vuodesta 1984
Yhtiön suurin osakkeenomistaja, ei riippumaton yhtiöstä eikä merkittävistä osakkeenomistajista. Keskeinen työkokemus ja keskeisimmät luottamustehtävät: toiminut yritysjohtajana ja hallituksen jäsenenä lukuisissa kasvuyrityksissä sekä suuryritysten ja julkishallinnon johtamisen, viestinnän, verkkoliiketoiminnan ja koulutuksen asi­antuntijana vuodesta 1981. Toiminut F-Securen markkinointijohtajana 1997-2000, viestintäministerin nimittämän Viestinnän ja verkkoliiketoiminnan elvytysohjelman johtajana 2009-2011 ja hallitusammattilaisista koostuvan Boardman Oy:n partnerina vuodesta 2005 lähtien. Toimii hallituksen puheenjohtajana  Tieturi Oy:ssä, Informator Utbildning Ab:ssa sekä Management Institute of Finland MIF Oy:ssä, Anolanranta Oy:ssa, Rusanen Microclean Oy:ssa, Ruokanet Oy:ssa ja Tefismart Oy:ssa sekä hallituksen jäsenenä Ambientia E-commerce Oy:ssä.

Jarmo R. Lehtinen

Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista


Soprano Oyj:n johtoryhmä

Pauliina Lautanen-Nissi, vt.toimitusjohtaja

Syntymävuosi: 1976
Koulutus: Merkonomi
Päätoimi: Business Director/Liiketoimintajohtaja, Informator Tieturi Group
Omistukset: 74 443 kpl Soprano Oyj:n osakkeita 31.12.2019
Keskeinen työkokemus: Sovelto Oyj, Competence Manager 2015-2017, Tieturi Oy, Myyntijohtaja, Avainasiakaspäällikkö 2000-2015
Pauliina Lautanen-Nissi on kokenut koulutustoimialan osaaja. Hän on toiminut Tieturi Oy:ssä ja sen keskeisen kilpailijan palveluksessa esimies- ja johtotehtävissä lähes 20 vuoden ajan. Aiemmin hän on toiminut konsernissa myös työntekijöiden edustajana erityyppisissä neuvotteluissa. Pauliina Lautanen-Nissin erikoisosaamista ovat modernit oppimismuodot ja ajankohtaiset koulutusaiheet. Informator Tieturi Groupissa hänen tehtävänään on kehittää ja kaupallistaa Pohjoismaiden johtajavan ICT-koulutusyhtiön palveluntarjontaa. Soprano-konsernin työntekijänä ja liiketoimintojen johtoryhmän jäsenenä hänellä on osaamista ja näkemystä myös henkilöstöön liittyvissä kysymyksissä. 

Panu Kauppinen

Soprano Oyj:n talousjohtaja
Syntymävuosi: 1964
Koulutus: KTM
Omistus: 0 Soprano Oyj:n osaketta 31.12.2019
Keskeinen työkokemus:
Panu Kauppinen on aiemmin toiminut mm. Ilmailulaitoksen laskentapäällikkönä, Evia Oyj:n ja Staria Oyj:n talousjohtajana sekä Soprano Oyj:n talousjohtajana vuosina 2007-2015. 


Soprano Oyj:n liiketoimintojen johtoryhmä

Pauliina Lautanen-Nissi, liiketoimintajohtaja, vt. toimitusjohtaja

Panu Kauppinen, talousjohtaja

Tauno Taajamaa, liiketoimintajohtaja

  • MIF / Johtamistaidon Opisto, Infor ja Fintra, 0 Soprano Oyj osaketta 31.12.2019

Timo Huuskonen, liiketoimintajohtaja

  • MIF / MIF Tutkinnot, 30 000 Soprano Oyj osaketta 31.12.2019


Soprano Oyj:n päävastuullinen tilintarkastaja

Esa Kailiala, KHT

Yhtiön tilintarkastajina toimii KPMG Oy Ab, KHT-yhteisö